SKIDISKABA Lastenlaulukilpailu

MOT FINAL

                               

Övningar

Övningar inför semifinalen och finalen ordnas på tävlingsdag enligt en tidtabell som skilt meddelas. Meddela i förväg om du vill ändra det tempo låten skall framföras i.

Tveka inte om du har frågor. Du kan kontakta arya.paju(at)gmail.com om vad som helst gällande musiken.

Tävlingsdagens gång

Ordningsföljden för uppträdandena meddelas under semifinalens övning. Deltagarna får bekanta sig med foajén där de väntar på sin tur.

Under finalen sitter tävlingsdeltagarna på första bänkrad och väntar på sin tur att uppträda och kan således följa med medtävlarnas framträdanden. Finaldagen skall de tävlande vara på plats i god tid.

Det hålls en paus under finalen. Före pausen uppträder deltagarna med den låt de sjungit i uttagningstävlingen och efter pausen sin fritt vald låt.

Uppträdande

Man sjunger i mikrofon. Den skall man hålla nära och rikta mot munnen, för mikrofonen tar inte upp ljudet bra, om den är för långt ifrån eller snett riktad.

De senaste åren har salen varit fullsatt av publik vilket kan ge nervositet. Då skall man komma ihåg att det är naturligt och hör till saken att man spänner sig.

Förberedelser

När du har övat stycket riktigt bra klarar du också din uppgift väl. Med t.ex. andningsövningar kan man minska spänningen. Före tävlingen är det bra att uppträda flera gånger inför sin familj, vänner och bekanta. Med tillräckligt många upprepningar förvissar du dej om att du kan låten.

Dra några djupa andetag innan du kliver upp på scenen, slappna av och ös på!