KOHTI FINAALIA

                               

Harjoitukset

Semifinaalin harjoitukset ovat kilpailupäivänä ennen semifinaalia, silloin laulunopettaja opastaa kilpailijoita ja harjoitellaan laulu pianon säestyksellä.

Finaalin harjoitukset ovat kilpailupäivää edeltävänä lauantaina erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaan. Harjoituksessa laulunopettaja opastaa laulamista orkesterin säestyksellä

Mitä tahansa sinulla on kysyttävää musiikkiin liittyen, älä epäröi ottaa yhteyttä: arya.paju(at)gmail.com.

Semifinaalipäivän kulku

Arvottu esiintymisjärjestys ilmoitetaan semifinaalin harjoituksissa. Kukin kilpailija laulaa vapaavalintaisen suomen- tai ruotsinkielisen kappaleen pianon säestyksellä. Kilpailutuomareiden lisäksi myös yleisö on yhtenä tuomarina. Kilpailijoille näytetään lämpiö, jossa he odottavat esiintymisvuoroaan.

Tuloksien julistamisen jälkeen arvotaan finaaliin selviytyneiden kesken finaalin laulujärjestys.

Finaalipäivän kulku

Aamupäivällä ennen kilpailua on vielä laulunohjaajan johtama äänenavaus ja mikkiharjoitus

Finaalissa kaikki laulavat kaksi vapaavalintaista kappaletta. Ensimmäisten kappaleiden jälkeen on väliaika, jonka aikana valitaan yleisön suosikki. Väliajan jälkeen kaikki esittävät toisen vapaavalintaisen kappaleensa.

Finaalissa kilpailijat odottavat vuoroaan ensimmäisellä penkkirivillä ja he voivat seurata muiden kilpailijoiden esityksiä. Finaalipäivänä esiintyjien on tultava hyvissä ajoin paikalle.

Esiintyminen

Kilpailussa lauletaan mikrofoniin. Se kannattaa pitää lähellä ja suunnata suoraan kohti suuta, sillä mikrofoni ei taltioi ääntä hyvin, jos se on kaukana tai vinossa. Mikrofonin käyttöä harjoitellaan etukäteen paikan päällä.

Viime vuosina sali on ollut tupaten täynnä yleisöä, mikä saattaa hermostuttaa esiintyjiä. On hyvä kuitenkin muistaa, että jännittäminen on aivan luonnollista ja se kuuluu asiaan.

Valmistautuminen

Kun olet harjoitellut kappaleen oikein hyvin, suoriudut myös osuudestasi hyvin. Jännitystä voi myös vähentää esimerkiksi hengitysharjoituksilla. Ennen kilpailua kannattaa esiintyä perheelleen, isovanhemmilleen, tuttavilleen tai ystävilleen useita kertoja. Riittävän monta toistoa saa sinut varmistumaan siitä, että osaat kappaleen.

Ja juuri ennen lavalle astumista ota muutama syvä hengitys, rentoudu ja anna mennä!