SKIDISKABA Lastenlaulukilpailu

HAASTATTELUT

                               

2010

2009
                               

Johanna Nurmimaa , Skidiskaban tuomari

”Laulun tulee sopia persoonaan ja äänialaan”

- Laulun valinta on erittäin tärkeää ja se kannattaa tehdä yhdessä musiikinopettajan kanssa. Laulun tulee sopia oman persoonaan ja äänialaan, kiteyttää kilpailun kannalta tärkeimmän asian Johanna Nurmimaa, joka on yksi Skidiskaban tuomareista.

- Esiintyessä kannattaa olla oma itsensä. Omien idolien imitointi on turhaa ja se huomataan helposti niin esiintymisessä kuin laulussakin, Johanna muistuttaa.

Esiintyminen vaatii paljon harjoittelua. Johanna kehottaakin treenaamaan niin paljon, että laulun sanat ovat varmasti muistissa. Varmuus on pelastava tekijä silloin, kun alkaa jännittää tai tulee muuten epävarma olo omasta esiintymisestä.

- Skidiskaba on niitä harvoja paikkoja, joissa pääsee esiintymään bändin kanssa oikean yleisön edessä. Osallistuminen kannattaa varmasti! Johanna Nurmimaa muistuttaa.

Oopperaluokalta teatteriin

Johanna Nurmimaa valmistui Sibelius-Akatemiasta laulajaksi vuonna 1991. Sen jälkeen hän suuntasi Moskovaan, jossa hän opiskeli teatterikorkeakoulun oopperaluokalla muutaman vuoden. Erilaisten teatterikiinnitysten ja muun työn jälkeen Johanna on näytellyt viime vuodet MTV3:n Salatuissa Elämissä.

- Lapsuudessa minulla oli palava halu laulaa ja esiintyä kaikkialla. Kerran osallistuin Helsingissä pidettyyn lasten- ja nuorten taidetapahtuman laulukilpailun kaikkiin kolmeen kategoriaan: kansanmusiikki, klassinen ja iskelmä, Johanna muistelee hieman huvittuneena.

Skidiskaban tuomaristossa Johanna on hyvin mielellään. Hän kehottaakin lapsia, jotka ovat aidosti kiinnostuneita esiintymisestä hakeutumaan esimerkiksi harrastajateatteriin, josta saa todella paljon oppia ja kokemusta lisää.

- Lapset ovat tuossa iässä vielä niin aitoja. Liikutun aina, kun kuulen ja näen heidät lavalla koko yleisön edessä, Johanna Nurmimaa sanoo.

Teksti ja kuva: Ismo Henttonen