SKIDISKABA Lastenlaulukilpailu

HAASTATTELUT

                               

2010

2009
                               

Emma Johansson, Skidiskaban voittaja 2010

Ensiyrittämällä voittoon

– Tuntui mahdottomalta voittaa Skidiskaba, kun kaikki olivat niin hyviä, hämmästelee Emma Johansson vuoden 2010 Skidiskaba -finaalin voittoaan.

Emma lauloi voittajaksi kilpailun vapaavalintaisella Tik Takin Satuprinsessa-kappaleella heti ensimmäisellä osallistumiskerrallaan. Voittorahat Emma on käyttänyt muun muassa laulumikrofonin ja puhelimen hankintaan.

Emma osallistui vuonna 2008 televisiossa Staraoke-kilpailuun ja pääsi semifinaaliin asti. Sen jälkeen Emma etsi uutta tilaisuutta, jossa pääsisi esiintymään. Emman onneksi hänen opettajansa ja rinnakkaisluokalla oleva ystävä, Severi Sinkko – Skidiskaba 2009 -kilpailun kolmas, kertoivat Skidiskabasta.

”Jännitä mutta älä turhaan”

– Oli tosi hauskaa ja erilaista esiintyä bändin kanssa, Emma muistelee finaalin tunnelmia.

– Kilpailuun kannattaa valita sellainen biisi, joka sopii omalle äänelle ja itselle. Biisi ei saa kuitenkaan olla liian helppo, Emma kiteyttää.

Emma myöntääkin, ettei kannata hermoilla liikaa, sillä silloin ei keskity itse laulamiseen riittävästi.
– Muusikko isäni Pepe Johansson kannusti minua olemaan oma itseni lavalla. Hän sanoikin: ” jännitä mutta älä turhaan”, jonka olenkin kuullut useasti aikaisemminkin, Emma nauraa.

– Harmittaa, kun en voi enää osallistua Skidiskabaan, sanoo Emma.

Seuraava tähtäin on kuitenkin Idols-kilpailu, jonne on ikärajan takia odotettava vielä useampi laulun ja musiikin täyteinen vuosi.

Elämä on täynnä musiikkia

Viulun soitosta Emmalla on kokemusta muutaman vuoden verran. Kitaran soittotaito on karttunut Teleks-yhtyeestä tutun Pepe-isän opissa. Vielä laulu- ja pianotunnit bändikoulussa Helsingissä näiden ohella takaavat, että Emman elämästä ei musiikkia puutu.

Emman soittolistan kärjessä tällä hetkellä ovat Miley Cyrus, Anna Abreu, Kelly Clarkson ja Justin Bieber.

Toiveammatteina nuorella laulajalupauksella ovat juuri laulaja, mutta myös eläinlääkärin ja psykiatrin ammatit kiinnostavat.

Teksti ja kuva: Ismo Henttonen